Macronove izjave su rezultat zapuštene bh. diplomatije i nerada Predsjedništva

Nezavisni blok poziva Predsjedništvo BiH da s gnušanjem odbaci lažne navode francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o Bosni i Hercegovini kao "tempiranoj bombi koja se suočava sa problemima povratka džihadista".

Nažalost, ovakav Macronov komentar, koji apsolutno ne odgovara istini, upravo je i rezultat zapuštenih diplomatskih odnosa i potpune nezainteresovanosti bh. Predsjedništva, od nivoa savjetnika do samih članova, da rade i razgovaraju sa predsjednikom Macronom i drugim ljudima koji vode EU. 
Ako toliko vole Bosnu i Hercegovinu, Komšić i Džaferović trebaju raditi kako do ovakvih izjava ne bi došlo, a Dodikovo likovanje i podrška sramotnim izjavama samo će ostati kao još jedan od dokaza Dodikove šupljeglave politike i negiranja države na čijem je čelu. 
Jasno da je Bosna i Hercegovina zemlja sa dosta problema, ali borba protiv terorizma i savladavanje iskušenja sa povratnicima sa ratišta na kojem je djelovao ISIL, država je uspjela institucionalno i zakonski kontrolisati, o čemu svjedoči podrška i pohvale Sjedinjenih Američkih Država kao najvažnijeg partnera. 
Predsjedništvo BiH je odgovorno za međunarodnu politiku i naša pasivnost i neznanje očito će obilježiti i ovaj sastav, u kojem je jedan član blijedi glasnogovornik predsjednika stranke, drugi koji osim retorike ništa nije napravio za 10 godina i treći kojeg će Bosna pojesti kao i mnoge prije njega koji su je negirali.