Magazinović: EU se vraća na fabričke postavke kada je BiH u pitanju

.
Želim da vjerujem da je došao kraj eksperimenata u BiH kada su u pitanju vrijednosti na kojima počiva EU

 

Komitet za vanjske poslove Evropskog parlamenta usvojio je danas izvještaj o Bosni i Hercegovini, sa 44 glasa za, 8 glasova protiv i 5 suzdržanih. Ovu informaciju je potvrdio Paulo Rangel, izvjestilac Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu. 

Saša Magazinović, član Zajedničke komisija za evropske integracije, istakao je za portal "Avaza" da ovo samo pokazuje da se EU vraća na fabričke postavke kada je naša zemlja u pitanju. 

- Posljednja dešavanja, pa i ovaj izvještaj pokazuju da se EU vraća na fabričke postavke kada je BiH u pitanju. Želim da vjerujem da je došao kraj eksperimenata u BiH kada su u pitanju vrijednosti na kojima počiva EU. Evropski parlament je, za razliku od pojedinih činovnika Komisije, i do sada bio čuvar evropskih vrijednosti i upravo iz Evropskog parlamenta su dolazile poruke koje su osuđivale secesionističke politike i političare, ali i one koji pokušavaju u 21. vijeku građane i teritorije dijeliti po etničkoj liniji - rekao je Magazinović.

Podsjećamo, u svjetlu agresorskog rata Rusije protiv Ukrajine, poslanici Evropskog parlamenta pozivaju Bosnu i Hercegovinu da primijeni sankcije EU sa kojima se zemlja uskladila i upozoravaju na kontinuirani interes Rusije za destabilizaciju Bosne i Hercegovine.

FOTO: AVAZ