Ljepote BiH na jednom mjestu: Magična privlačnost zemlje u obliku srca (VIDEO)

Bosna i Hercegovina, zemlja u obliku srca, jedna je od najljepših zemalja na svijetu. Ne vjerujete? Ne brinite, uskoro ćete se uvjeriti.

Ostavite na pet minuta po strani složenu političku situaciju, tešku socijalnu i ekonomsku sliku. Krenite s nama na putovanje nebom iznad Bosne i Hercegovine i uživajte u prizorima koji se rijetko gdje mogu naći. Od planinskih vrhova, šumskih bogatstava i spektakularnih vodopada, preko drevnih građevina, pa sve do ljetnih atrakcija - ova zemlja daje milion razloga da nam ostane u srcu ako već iz nje zbog gore spomenutog moramo da odemo. S velikom željom da se vratimo.

Zbog svojih prirodnih ljepota Bosna i Hercegovina na svjetskoj mapi turizma važi za destinaciju nevjerovatnih potencijala; smještena je u top 10 avanturističkih destinacija magazina National Geographica još od 2012. godine. Nažalost, kod nas se u turizam nedovoljno ulaže. Ipak, ova grana privrede, bez obzira na to, bilježi bolje rezultate nego ostale. 

Pogledajte video u prilogu koji je djelo fantastičnog fotografa iz Cazina, Vahida Ponjevića, i uvjerite se u magičnu privlačnost bh. prirodnih ljepota, kojih je, osim prikazanih u videu, još mnogo.

Krenimo, a odakle drugo nego iz Cazina s pogledom na Stari grad Ostrožac, pustimo da nas bez daha ostavi opjevani Štrbački buk pa se uputimo prema Bosanskom Petrovcu, posjetimo posljednje utočište bosanskih kraljeva - Ključ. Skoknimo do Travnika, pa se spustimo niz padine Vlašića, a onda požurimo u grad kamena, svjetlosti i vode, kraljevski grad Jajce. Javit ćemo vam da l' je Sarajevo gdje je nekad bilo, šta ima novo u gradu soli i da li u ovoj zemlji ima magije ili nam se samo učinilo.