Magla smanjuje vidljivost, pazite na učestale odrone

magla
Napominje se da će danas ponovo dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na magistralnim putevima: Žitomislići-Počitelj, Srebrenik-Orašje i Bihać-Bosanski Petrovac.

 

Magla i niska oblačnost i dalje smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama, a posebno izdvajamo prevoje Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad) i Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), kao i put Turbe-Banja Luka, navode iz BIHAMK-a.

Saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravaju na učestale odrone. U večernjim satima na dionicama preko prevoja pada slab snijeg i mjestimično se zadržava na cesti.

 

Aktuelni radovi

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Jajce-Crna Rijeka (Orlovac) i Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj).

 

Povremene obustave saobraćaja

Napominju da će danas ponovo dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na magistralnim putevima: Žitomislići-Počitelj, Srebrenik-Orašje i Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.