Mahmutbegović: Nedostajat će nam mudrost i savjeti profesora Muratovića

Melika
Povodom smrti uvaženog profesora Hasana Muratovića, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine dr. Melika Mahmutbegović uputila je telegram saučešća njegovoh porodici i prijateljima.

 

"Duboko smo ožalošćeni vijesću o smrti profesora Muratovića, koji predstavlja nenadoknadiv gubitak za Bosnu i Hercegovinu i naše društvo. Kroz decenije predanog rada u akademskom, privrednom i političkom životu, profesor Muratović ostavio je neizbrisiv trag u novijoj historiji naše domovine.
 
Svoje znanje, sticano obrazovanjem od Ljubljane, preko Sarajeva do Beograda, kao i iskustvo stečeno u visokoškolskom obrazovanju i privredi, prof. dr. Muratović je nesbično utkao u Bosnu i Hercegovinu, u njezine institucije, državne i političke, ali i privredne, ispisujući tako svojim životom najvažnije uporne tačke za izgradnju državotvornosti svake zemlje. 

Njegova mudrost i savjeti će nam nedostajati, no njegove poruke i životni primjeri moraju ostati svjetlo koje ćemo slijediti na putu izgradnje bolje Bosne i Hercegovine, za koju se on svim svojim bićem borio. 

Porodici i prijateljima upućujem izraze iskrenog saučešća, uz duboko uvjerenje da mogu biti ponosni na veliko djelo profesora Muratovića", navela je potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.