Maja Gasal- Vražalica o Vladi Kantona Sarajevo i njihovim šansama za opstanak

asd
Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom danas je donio nove naredbe koje će stupiti na snagu sutra, 25. februara 2021. godine.

Između ostalog, naredba sadrži zabrane organiziranja svih javnih okupljanja u grupama većim od 30 lica, te organizacija za sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode). 

Na ovu odluku Kriznog štaba reagirala je i Maja Gasal, direktorica Akademije za žene i bivša državna zastupnica Demokratske fronte.

Ovaj je komentar jedan u nizu oštrih reakcija nakon današnjih odluka Kriznog štaba Kantona Sarajevo i velikog broja krutih naređenja, umjesto konkretnih rješenja i posebno što je u tekstu mjera- gdje se spominje mogućnost odlaska na sahrane, izostavljeno i odlazak na dženaze, groblje, a nema mezarja... i ne spominju se ravnopravno muslimanska obilježja i obredi, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo koje građani ispoljavaju putem društvenih mreža.

- SDA, predstojeći izbori su vaši. Ne morate čak ni kampanju raditi - napisala je Gasal - Vražalica

Pogledajte OBJAVU