Majka brani mladića koji joj je obljubio kćerku: Evo šta je građevinac rekao na sudu

.
Nisam je silovao, bili smo u ozbiljnoj vezi, iako je ona djevojčica.

Ovo je, navodno, na saslušanju pred tužilaštvom ispričao M. M. (22), građevinski radnik iz mjesta na jugu Srbije, koji je osumnjičen da je tokom prošle godine više puta obljubio djevojčicu (12) iz jednog grada u istočnoj Srbiji!

 

"Istina je da smo bili intimni, ali sve je bilo na dobrovoljnoj bazi. Mi se volimo i u ozbiljnoj smo vezi",  navodno je ispričao M. M. i potvrdio da je tokom 2020. godine više puta imao seksualne odnose s maloljetnicom.

Kako navodi izvor Kurira, poslije saslušanja sud je M. M. odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio obljubu nad djetetom.

 

"Iako su tvrdili da nema prisile i da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, zakon smatra da je svako dijete mlađe od 14 godina nezrelo da donese odluku o svojim polnim radnjama, odnosno o tome da li će stupiti u seksualni odnos", priča izvor i dodaje:

 

Mladiću je zaprijećena kazna veća od 10 godina zatvora.

M. M. je uhapšen u subotu, kada su komšije djevojčice prijavile da je stalno viđaju s momkom dosta starijim od nje.

 

"On je priveden, a djevojčica je s majkom poslata u bolnicu, gdje je pregledana", objasnio je sagovornik Kurira.

Majka djevojčice je policiji rekla da zna za ljubavnu vezu svoje maloljetne kćerke i deset godina starijeg građevinca.

 

"Ona se čudila zašto je M. M. uhapšen kad je on fin dečko s kojim se njena kćerka duže vrijeme zabavlja i odličnu se slažu. Majka je naglasila i da su hapšenje i pregled njene kćerke potpuno suvišni, kao i da joj je nejasno zbog čega nadležni sve to rade jer je ljubav između njene mezimice i tog mladića potpuno iskrena i prava", prepričava izvor Kurira iz istrage.

 
 
Izvor: