Majka četvero djece osjećala je umor i glavobolju, nakon 10 godina otkrila je da ima tumor na mozgu (FOTO)

Kad se majka četvoro djece duže vrijeme osjećala ekstremno umorno, mislila je da je to zbog obaveze oko djece. To je trajalo deset godina prije nego što je saznala istinu.

Njen tumor na mozgu se nesmetano razvijao deset godina, zato što ga je isključila kao mogućnost misleći da je umor zbog čuvanja djece.

Emily Corrigan, 32, dijagnostikovan je tumor mozga koji je bio veličine pomorandže, budući da je rastao deset godina, prenosi Hayat.ba.

Ona je vjerovala da je vrtoglavica, umor i glavobolja posljedica brige oko četvoro djece, ali je konačno dobila dijagnozu kad ju je suprug odveo u bolnicu nakon epileptičnog napada.

Nakon toga je imala dvije operacije mozga, od kojih je posljednja bila u oktobru 2018. godine, i tad joj je spašen život.

Emily sad dijeli svoju priču sa drugima kako umor nikad ne bi odbacili kao nešto uobičajeno.

- Bila sam neprestano izmorena i imala sam jezive glavobolje i bolove. Ignorisala sam to zato što sam znala da sam svakako umorna i mislila sam da je to normalno za jednu majku. Tumor je bio prisutan od moje osamnaeste godine. Kad o tome razmišljam, mislim da su znaci da nešto nije u redu bili sasvim jasni - prisjeća se Emily.

Bolovi su joj se javljali stalno u istom predjelu glave. Budući da je od jutra do mraka bila sa djecom, kaže da nije imala vremena da se bavi sobom.

Tumor je ustanovljen u julu 2015. kad je Emily doživjela epileptični napad kod kuće. U bolnici je bila u komi, a doktori su njenoj porodici rekli šta je u pitanju. Tumor dimenzija 4.2 cm x 4.5 cm prvobitno je bio uklonjen, a onda se vratio u oktobru 2018. kad je imala još jednu operaciju.

Emily je išla na zračenje 30 puta, a sad ide na hemoterapiju. Porodica i prijatelji neprestano skupljaju novac za njen oporavak.