Majka djevojčice koju je napao pedofil: Noge su mi se oduzele kad sam čula, bosa sam trčala kćeri

Kasteli
Shrvana majka devetogodišnje djevojčice otvorila je dušu i kazala kako još nije svjesna što se dogodilo.

 

Dok čitam brojne medije i u nevjerici se zgražam kako netko može pokušati seksualno zlostavljati maloljetno dijete, nisam niti svjesna da se zapravo radi o mojoj kćerkici. Vidno šokirana, ekskluzivno za Slobodnu Dalmaciju prepričava nam svoje stanje i osjećaje majka jučer napadnute devetogodišnje djevojčice iz Kaštela kojoj je usred bijela dana mlađi muškarac prišao s leđa, počeo je maziti po vratu i ljubiti.

I to samo dan nakon što se u Splitu u neposrednoj blizini dječjeg vrtića i škole muškarac samozadovoljavao pred maloljetnim djetetom, jednako strašan događaj „pogodio“ je i Kaštela, nešto prije deset sati u utorak ujutro u parku u Kaštel Gomilici koji je smješten odmah uz Cestu dr. Franje Tuđmana.

Informaciju je jučer za Slobodnu Dalmaciju potvrdila glasnogovornica PU-Splitsko dalmatinske Antolela Lolić.

-Informaciju smo zaprimili u 10 sati te smo odmah izašli na teren i započeli s kriminalističkim istraživanjem. Prema prvim informacijama, na području Kaštela za sada nepoznati muškarac je zaustavio dvoje djece te ih je počeo dirati po tijelu, a jedno od njih i ljubiti – kazala nam je Lolić.

 

Shrvana majka devetogodišnje djevojčice otvorila nam je dušu i kazala kako još nije svjesna što se dogodilo. Naravno, kako bih i bila uslijed zadobivenog šoka.

-Znači, moja kćerkica je jučer bila na treningu nakon kojega se kući vraćala sa svojom prijateljicom. Nikada do sada ju nisam puštala da sama ide niti do treninga, a ni natrag kući. I eto, jučer sam kazala, ajde, zvati ću je na mobitel da vidim jeli sigurno prešla preko ceste, kako na putu do dvorane tako i natrag na putu do kuće. I sve je bilo super. Javila mi se da je stigla na trening, no, na povratku kući, kada sam je išla nazvati kako bi bila mirna, jer je prešla preko ceste, nije mi odgovarala na pozive.

Zvala sam jednom, drugi put, treći put, a ona mi se nije javljala. Odmah su mi se oduzele noge i to mi je bio alarm za uzbunu. Pomislila sam ono najgore, kako ju je ne daj Bože udario neki automobil. Nakon što sam vidila da mi ne odgovara, krenula sam nazvati njezinu prijateljicu, a u tom trenu ona je nazvala mene.

Malena je plakala i u šoku mi kazala kako je njezinu prijateljicu napao neki momak, počeo je s leđa dirati i maziti te ljubiti po vratu. Odsjekla sam se i doslovno bosih nogu krenula trčati prema svom djetetu i prijateljici koja me nazvala-vidno nam šokirana i uplakana, monstruozni događaj prepričava majka napadnute djevojčice, koja se, prema riječima mame osjeća dobro. (Podaci majke poznati redakciji.)

-Nakon treninga, dodaje majka, njih dvije su krenule kući i uočile momka mlađih godina. Bio je proćelav, u crnoj trenirci i crnim tenisicama, s tamnomodrom majicom na sebi. Kazale su mi kako je imao oko 25 do 30 godina. One su nastavile put do kuće, no nakon nekih 300 metara, u susjednoj ulici, on ih je dočekao u nekom grmlju i napao. Sa leđa je uhvatio moju kćerku i počeo joj se približavati i čak prislanjati svoju glavu uz njezin vrat. Prijateljica je počela vrištati, a moja kćerka plakati. Tko zna što bi bilo da prijateljica nije vrištala, a manijak se prepao, ili ne daj Bože da je moje dijete bilo samo-u šoku nam priča majka.

Njih dvije su, nakon što je on pobjegao, jednako tako otrčale do prve sigurne ulice i spasile se od nasilnog bolesnog manijaka-šokirana nam prepričava cijelu dramu majka napadnute devetogodišnje djevojčice i napominje kako joj je kćerkica trenutno u dobrom stanju.

- Ona je još malena, kao i njezina prijateljica, pa valjda ne razumiju što se zapravo dogodilo. U jednu ruku bolje je da je tako. Sada moramo pratiti razvoj situacije i ako bude potrebno obratiti ćemo se nadležnim institucijama, a to nam je savjetovala i policija. Za sada je sve okej, a što će biti sutra, vidjeti ćemo. U šoku smo svi, cijela obitelj, i ja i suprug i cijela rodbina kao i susjedi i prijatelji koji nam daju podršku i uz nas su. Ne ponovilo se nikada i ne dogodilo se nikom-zaželjela je shrvana majka za kraj našeg razgovora.

Osude ovog nemilog događaja stižu sa svih strana, a gradonačelnik Kaštela, Denis Ivanović, jednako tako, poslao je najoštriju osudu.

-Jučer Split, danas Kaštela. Na žalost ovo je iznimno teško na prvom mjestu za nedužno dijete a jednako tako i za roditelje. Ovako nešto, sasvim je sigurno može napraviti samo bolesna osoba, a ovim putem, uz izraze žaljenja, roditeljima djece mogu poručiti da im stojim na raspolaganju u bilo kojem pogledu. Nadam se da će policija što prije otkriti počinitelja i uputiti ga tamo gdje mu je mjesto- izjavio je Ivanović.