Majka djevojčice koju su maltretirale vršnjakinje: Laž je da smo siromašni i molimo za pomoć

Majka djevojčice koja je danima maltretirana u Barajevu kaže da su se u medijima proteklih dana pojavile brojne dezinformacije koje situaciju čine gorom nego što jeste.

Kako je kazala za srbijanski "Telegraf", najteže im je pala lažna vijest da je otac njenog djeteta mrtav. 

- Nije istina da joj otac nije živ. Čovjek je živ, ali mi ne živimo zajedno. I nismo siromašni, niti bilo koga molimo za pomoć. Živimo kao 90 posto ljudi, skromno i pošteno. Mnogo mi je teško kad na sve ovo što smo proživjeli čitamo razne dezinformacije - rekla je ona.

Kako kaže, ni njena kćerka ne želi da se više o njima piše, a policija posjeduje snimak i sve potrebne informacije, tako da je sve sada u rukama zakona. 

Podsjetimo, u petak je objavljen snimak stravičnog vršnjačkog nasilja koje dvije djevojčice (14 i 15) vrše na svojoj drugarici (15). 

Jedna od nasilnih djevojčica i žrtva pohađaju isto odjeljenje Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilna djevojčica učenica škole na Zvezdari.

U međuvremenu se pojavilo još nekoliko snimaka koji ukazuju da ovo nije prvi put da pomenuta djevojčica trpi torturu od svojih vršnjakinja.