Majka maloljetnu kćerku podvodila muškarcima i čekala u drugoj sobi da završe

Protiv Subotičanke Eleonore R. (42) Više javno tužilaštvo vodi istragu zbog sumnje da je svoju 14-godišnju kćerku podvodila muškarcima i seksualne usluge s njenim maloljetnim djetetom im naplaćivala 6.000 dinara (oko 100 KM).

Majka monstrum je ove godine, od januara do polovine februara, u svojoj kući u Subotici primala muškarce koji su imali seks s njenom maloljetnom kćerkom i za to im je naplaćivala.

Eleonora R. je kćerku podvodila u svojoj kući u širem centru Subotice.

Svoju maloljetnu kćerku ona je predala drugim osobama, starijim muškarcima, radi vršenja prostitucije. To je radila tako što je u više navrata mobilnim telefonom stupala u kontakt s trojicom muškaraca iz Subotice i obližnjeg naselja. Dogovorila bi s njima da dođu kod nje kući da bi imali seksualni odnos s djevojčicom – kaže izvor „Blica“.

Muškarci su sa 14-godišnjakinjom imali seksualni odnos dok se njena majka nalazila u susjednoj prostoriji!

– Osumnjičena je svaki put za podvođenje svoje maloljetne kćerke dobivala 6.000 dinara (oko 100 KM). Svjesno je sve radila – kaže sagovornik.

Eleonora R. je osumnjičena za krivično djelo trgovina ljudima, a u Višem sudu u Subotici “Blicu” je potvrđeno da se osumnjičena nalazi u pritvoru i da je Više javno tužilaštvo pokrenulo istragu.

Prema riječima Rajka Maravića, portparola Višeg suda, za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora od pet do 20 godina.