Majka preminule 12-godišnjakinje: Moja kći nije umrla od koronavirusa

.
Prošle sedmice Nacionalni stožer objavio je da je od posljedica koronavirusa preminula 12-godišnja djevojčica koja je uz to imala i druge bolesti. Njezina majka poručuje da je dijete umrlo od srčanog aresta.

'Rečeno nam je od čega je preminula. Rečeno nam je i da se ne treba raditi obdukcija jer uopće nema sumnje da je bilo što drugo prisutno bilo jer je došla afebrilna, sve drugo je bilo u redu'', kazala je majka preminule djevojčice za RTL.

 

Djevojčica je od rođenja imala bolesno srce, a lani kada je krenula epidemija, njezini roditelji odlučili su s djecom otputovati iz Zagreba na more i izolirati se kako bi zaštitili bolesno dijete.

 

>Od korone umrla djevojčica (12) iz Splita, imala je više teških kardioloških bolesti

 

''Zapravo smo u proljeće još otišli iz Zagreba i izolirali se potpuno od svih. Od obitelji, od prijatelja, da budemo apsolutno bez ikakvih kontakata. Ona ima i stariju sestru koja je u online nastavi'', rekla je majka.

Kaže da ih je šokirala objava na press-konferenciji Stožera da je dijete preminulo od koronavirusa.

 

Majka je pisala ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo i tražila ispriku. Krunoslav Capak danas nije htio davati izjavu. Kratko je poručio da su u Zavodu tu informaciju dobili od splitskog KBC-a gdje je djevojčica preminula.

 

Roditelji i sestra preminule djevojčice imaju dva negativna nalaza na koronavirus.