Majka pretučene curice (2) na ispitivanju, odlučit će o pritvoru

privoden

Policija je sinoć izvijestila da su roditel zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem. Na online sjednici danas su izabrali novu ravnateljicu Centra za socijalnu skrb

Majku pretučene djevojčice (2) oko 11 sati doveli su na ispitivanje kod županijske državne odvjetnice u Slavonskom Brodu. Imala je zaštitno Covid odijelo te ruke vezane vezicama.

Nakon ispitivanja će je dovesti pred istražnog suca koji će odlučivati o istražnom pritvoru.

Ista procedura čeka i oca kojeg će također danas privesti na Županijsko državno odvjetništvo, a potom će se znati ide li i on u pritvor ili će ih pustiti na slobodu.

Podsjetimo, Policijska uprava brodsko posavska sinoć je izvijestila kako su utvrdili da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu.

Na sjednici održanoj jutros ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Branko Madunić i službeno je smijenjen, a nova v.d. ravnateljica je Marija Jugović. Izabrana je jednoglasno na online sjednici, doznaje Večernji.

O tome bi na konferencijji u 13 sati trebao govoriti ministar Josip Aladrović.

Obitelj nesretne djevojčice za čiji život se bore liječnici Dječje bolnice u Klaićevoj već pune tri godine je pod nadzorom radnih službi, te Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, pokazao je izvanredni i stručni nadzor Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Osim toga, utvrđeno je, doznajemo, i kako je od povratka malene roditeljima, 1. studenog 2020., svaki mjesec situacija bila sve gora, no Centar nije promijenio odluku da dijete bude u obitelji. 

Tragično je da je psihologinja koja je obilazila obitelj u ova četiri mjeseca, kako doznajemo, upozoravala majku i oca da djeca imaju svrab i u kući zatekla susjedu koja puši pored djece. Osim toga, baka je u strahu upozoravala psihologinju da je curica loše, da sve slabije govori, da traži udomitelje, te se na kraju počela i udarati i grebati. Psihologinja se i sama uvjerila da ima masnice i ogrebotine po licu, za što su roditelji tvrdili da joj nanose druga djeca. Ništa od toga sve ovo vrijeme nije Centru bio alarm da djevojčicu oduzmu i vrate udomiteljima pod čijom je skrbi dobro napredovala. Djevojčica je dan prije stradanja bila i na razgovoru kod psihologa u Centru, te je povratila. Svejedno su je poslali natrag u obitelj.