UBOJSTVO KOD LIPIKA Majka sedmero djece ubijena i zapaljena u kući, osumnjičeni uhapšen, skrivao se po šumi

U POŽARU obiteljske kuće u Marinu Selu u blizini Lipika jedna je osoba smrtno stradala.

Neslužbeno se doznaje da je pronađeno mrtvo tijelo Marijanke L., stare 49 godina, te da se radi o nasilnoj smrti. Index neslužbeno doznaje da je za ubojstvo osumnjičen njen muž Željko L.

Neslužbeno doznajemo kako je Željko uhapšen. Nekoliko susjeda ispričalo je za Index kako se skrivao u obližnjoj šumi prema Antunovcu dok je bio u bijegu.

Doznajemo kako je Marijanka bila majka sedmero djece.

Ubojica je otprije poznat policiji.

Image
Image

Policija je poslala službeno priopćenje.

"Vezano za današnji događaj gdje je u mjestu Marino Selo u požaru obiteljske kuće pronađeno mrtvo tijelo 49-godišnjakinje obavještavamo vas da nadležna Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom iz Bjelovara provodi daljnje kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je uhićen 54-godišnjak", napisala je Policijska uprava požeško-slavonska.

 

"Kao i svaka obitelj"

Razgovarali smo s Milijanom Šotonji, susjedom pokojne Marijanke.

"To je bilo oko 1 sat, susjeda preko puta je počela vrištati. Otišla sam se odmoriti jer sam se vratila iz noćne smjene, ali sam čula susjedu kako vrišti da kuća od L. gori. Brzo sam odmah nazvala 112, dobila vatrogasce, a oni su obavijestili policiju", kaže nam Milijana.

"Tata je bio na polju kad je sve počelo. Tada u selu nigdje nije bilo muške osobe, samo su bile starije gospođe. Nije bilo nikoga, svi su bili na poslu", priča nam.

Upitali smo je kakav je bio odnos supružnika.

"Kao i svaka obitelj, jedanput dobro, drugi put grozno. Nekad viču jedno na drugo, nekad nisu. Nisam znala da će doći do ovoga", kaže nam susjeda.

Sedmero djece

Rekla nam je kako je Marijanka sa Željkom imala šestero djece, koja se trenutno nalaze u njenom dvorištu.

"Neki rade u Njemačkoj, neki u Kutini. Jedna radi u trgovini u Antunovcu, a jedna ide u srednju školu u Kutini. Nisu svi u Njemačkoj, ima ih i u Hrvatskoj. Ima četiri sina i dvije djevojke. Ima i jednu kćer iz prošlog braka, koja sad ima dvoje djece. Znači ima šestero djece sa Željkom. i sedmu kćer iz prvog braka", ispričala je susjeda za Index.

Slučaj preuzelo Županijsko odvjetništvo

Glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Nikolina Janković za Index je potvrdila da je oko 13:30 sati došlo do požara na obiteljskoj kući u Marinom Selu te da je na mjestu događaja pronađeno mrtvo tijelo ženske osobe stare 49 godina. Rekla nam je kako je slučaj preuzelo Županijsko državno odvjetništvo iz Bjelovara.