Majke Srebrenice poslale poruku Janši: Sutrašnja presuda Mladiću biće još jedna pobjeda nad negatorima genocida kao što je on

asd
Janša je dokazani neprijatelj BiH koji širi lažne vijesti o podjeli naše zemlje, poručuju Majke Srebrenice

- Dok u Den Haagu čekamo izricanje konačne presude protiv zlotvora Mladića i vjerujemo u pobjedu dobra nad zlom, da loši ljudi, zločinci i negatori genocida neće i ne mogu pobijediti, slovenski premijer Janez Janša, nas majke Srebrenice, napadom na Dunju Mijatović, povjerenicu Vijeća Evrope, vrijeđa i uznemirava, saopćeno je iz udruženja "Majke enklava Srebrenice i Žepe".

Majke Srebrenice poručuju da je Janez Janša dokazani negator genocida i neprijatelj BiH koji širi lažne vijesti o Dunji Mijatović.

- S jedna strane poštovana Dunja Mijatović, oličenje čestitosti, humanosti, dobronamjernosti, borac protiv nepravde i negatora genocida u Srebrenici, naš saborac na putu istine i pravde, a s druge strane osvjedočeni negator genocida, neprijatelj Bosne i Hercegovine, neprijatelj mira i nas žrtava genocida, Janez Janša širi lažne vijesti o genocidu u Srebrenici, širi lažne vijesti o podjeli naše države i širi lažne vijesti o Dunji Mijatović, saopćeno je.

Poručuju da će sutrašnja presuda zločincu Mladiću biti još jedna pobjeda protiv onakvih kao što je i sam Janša.

- Mi majke mu poručujemo da nikada neće uspjeti u svom negiranju i blaćenju, a sutra, ako Bog da, presuda protiv Mladića biće još jedna pobjeda i protiv onih koji su kao Janša negatori, mrzitelji i lažljivci. Podržavamo Dunju Mijatović da nastavi borbu protiv svih onih koji ugrožavaju ljudska prava i slobode, a posebno protiv onih koji negiraju zločin genocida, kao što to čini Slovenac Janez Janša, saopćile su Majke Srebrenice.

Podsjećamo, Janez Janša je danas optužio Dunju Mijatović za širenje lažnih vijesti, jer je u svom izvještaju kritikovala slobodu medija u Sloveniji.

- Žalosno, Dunja Mijatović je dio mreže lažnih vijesti. Dobro je plaćena našim novcem, rekao je Janša.