Malčanski berberin uspijeva izmaći potjerama: Ni agenti BIA-e niti Vojska Srbije mu ne mogu ući u trag

Policija je našla više tragova koji ukazuju da monstrum stalno mijenja pozicije te da sa sobom vodi djevojčicu i skriva je po šumama ili napuštenim kućama

U veliku potragu za višestrukim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, koji je 20. decembra oteo Moniku Karimanović (12) u naselju Brzi Brod kod Niša, uključila se i Vojska Srbije.  

Mučna potraga traje već devet dana. Policija je našla više tragova koji ukazuju da monstrum stalno mijenja pozicije te da sa sobom vodi djevojčicu i skriva je po šumama ili napuštenim kućama po selima oko Knjaževca i Zaječara.

Ono što istražitelji zasigurno znaju jeste da je nesretno dijete već silovano jer je njena kosa pronađena već drugi dan nakon nestanka. 

Za serijskim silovateljem već danas, kako prenose srbijanski mediji, traga više od 800 policajaca, pripadnika BIA-e, lovaca i dobrovoljaca. Za potragu se koriste psi tragači, dronovi, termovizijske kamere i helikopteri.

Više desetina građana priključilo se potrazi za djevojčicom i otmičarom, a helikopteri sve vrijeme nadlijeću rejon koji se pretražuje. 

Policija opet češlja selo Podvis, primijećeni su i pripadnici Vojske Srbije koji su se uključili u potragu za Monikom i Malčanskim berberinom. Vremenski uvjeti su dosta lošiji nego prethodnih dana, temperatura je ispod nule, što otežava potragu. Taksisti tri niška udruženja ponudili su besplatnu vožnju građanima koji se žele uključiti u potragu.

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić je, također, istaknuo da je policija 95 posto sigurna da otmičar nije sa žrtvom prešao granicu, ali da je iz predostrožnosti za njim ipak raspisana plava međunarodna potjernica. 

On je dodao da potraga traje neprestano tokom 24 sata. 

Tokom noći mobilizirani su svi tehnički resursi kojima srbijanske policijske agencije raspolažu. Radi se o dronovima, termovizijskim kamerama. Direktor policije potvrdio je da sa svojim potražnim timovima svoj doprinos daju Vojska i agenti BIA-e.  

Također, nedvosmisleno je potvrdio da je jedini osumnjičeni u ovom slučaju Jovanović te da za to postoje neoborivi materijalni dokazi i tragovi koji su prikupljeni na terenu. 

U prilog ovoj priči, kako prenose srbijanski mediji, ide i izjava muškarca da je Jovanović u petak viđen u blizini sela Minićevo. 

Nakon što je objavljena najnovija fotografija Malčanskog berberina, mnogi su ga prepoznali. Tako je jedan niški taksista prepričao policiji svoje iskustvo s njim. 

- Kada je objavljena posljednja fotografija ovog monstruma, taksista ga je prepoznao. Kaže da ga je prije mjesec dovezao u Suvi Do, do jednog križa, i da taj manijak čak nije ni htio da mu plati vožnju. Taksista se svađao s njim, ali je digao ruke i otišao ne naplativši vožnju - ispričala je za srbijanske medije jedna mještanka Suvog Dola.

Jučer su na terenu pronađeni ženski donji veš, majica i hrana za koje se sumnja da su ispale monstrumu.