Dječije obdanište „Hasnija Omanović“ prikupilo 2.303,00 KM za liječenje Ammara i Davuda

Dječije obdanište „Hasnija Omanović“ Cazin i vrijedne učiteljice ove odgojno-obrazovne institucije, a uz podršku JU "Kulturni centar" Cazin, prikupili su 2.303,00 KM za liječenje blizanaca Ammara i Davuda.

Naime, u utorak, 13. novembra, mogli ste prisustvovati predstavi pod nazivom „Lijepo li je ružno pače“, u kojoj su tete iz spomenute institucije igrale likove iz predstave.

Cijena ulaznice bila je simboličnog karaktera, a prisutni su od 18 sati uživali u onome što se odvijalo na bini Kulturnog centra.

Ovo nije prva predstava koju su igrale vrijedne učiteljice cazinskog obdaništa, kao ni prva humanitarna akcija koju provode u cilju uključivanja u rad svoje zajednice. 

Podsjećamo, braća blizanci, rođeni su sa minimalnim šansama da prežive, sa velikim zdravstvenim problemima, ali njihova želja i volja za životom ipak pobjeđuje. Rođeni u 24-toj sedmici trudnoće, lavovski se bore za život, a u tome im pomaže čitava armija dobrih ljudi.

Više informacija o teškoj životnoj sudbini ova dva nevina bića možete pročitati na linku u prilogu, gdje ćete također pronaći i brojeve računa na koja možete uplatiti onoliko koliko možete jer naše malo njima znači puno ==> Pomozimo porodici Dervišević iz Bihaća i njihovim hrabrim blizancima.