Malo selo u centru narko afere: U kući starca pronašli 220 kilograma marihuane

.
Oduzeti i pištolji sa prigušivačem, istragu preuzima Tužilaštvo za organizovani kriminal

Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je istragu o zapljeni 220 kilograma marihuane, 850 paklica cigareta i dva pištolja sa prigušivačem u niškom selu Prosek početkom decembra 2020. godine, piše “Blic”.

Droga, cigarete i oružje tada su pronađeni u kući Živorada V. (73) koji je nakon toga uhapšen i pritvoren.

 

Oduzete i cigarete

Policija je tada navela da je pretresom porodične kuće Živorada V. u ovom selu pronašla 185 paketa marihuane, koja je, kako se sumnja, bila namijenjena daljoj prodaji na teritoriji Niša.

 

- Zaplijenjena su i dva pištolja sa prigušivačem, kao i 850 paklica cigareta, pa će protiv osumnjičenog biti podnijeta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljena trgovina - saopćeno je početkom decembra iz MUP-a.

 

Malo selo na ulazu u Sićevačku klisuru, u kojem danas živi jedva dvadesetak stanovnika, našlo se sasvim neočekivano u središtu velike narko afere. Mještani Proseka izrazili su sumnju da su pronađena droga, oružje i cigarete Živoradovi.

Ne vjerujem da su ta droga i oružje njegovi. On se time nikada nije bavio. E, sada, da li je znao ili nije znao - to je već pitanje - rekao je tada jedan od mještana.

 

Živorad V. je nekada radio u Elektronskoj industriji gdje je stekao i penziju i u kući je po riječima mještana živio sam. Mještani Proseka pričaju da su primjećivali čudne stvari u selu u posljednje vreme.

 

Brze transakcije

- Vidim dolaze vozila raznih regstracija. Dođu tu do autobuske okretnice, na zemljanom proširenju puta, stanu, kao da izvrše neku brzu transakciju. Dođu, dva tri vozila jedno za drugim, urade transakcije i odu. Ništa neće da nas iznenadi i neko ubistvo da se desi - ispričao je ranije mještanin.

 

Živoradu V. je nakon hapšenja određen pritvor rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, koji je bio na snazi do 30. januara 2021. godine.