Maloljetnica saslušana iza zatvorenih vrata

U Okružnom sudu u Banjoj Luci počelo je suđenje Aleksandru Bubnjeviću (28) optuženom za ubistvo Miroslava Tatića (52), a javnost je isključena sa ročišta na kojem je iskaz dala maloljetna N. Ć.

Isključenje javnosti je, radi zaštite maloljetnice, tražio okružni tužilac Dalibor Vrećo navodeći da bi ona trebala da svjedoči o određenim situacijama i odnosu koji je imala s optuženim Bubnjevićem.

O njihovom odnosu će, prema rečima tužioca, pričati i drugi svjedoci, ali je i taj dio pretresa zatvoren za javnost.

Takvoj odluci suda nije se protivio branilac Živko Bojić, dok je optuženi Bubnjević kratko rekao da "nema komentar".

Ubistvo se dogodilo 19. juna ove godine pred Tatićevom kućom u banjalučkom naselju Lazarevo. Bubnjević je na mjesto zločina došao s djevojkom N. Ć. Potom se popeo na sprat i ispred ulaznih vrata iz blizinie pucao u Tatića iz pištolja kalibra 7,65 milimetara. Metak je pogodio u srce, izašao na leđa i Tatić je na mjestu ostao mrtav.

Tokom istrage se pominjalo da je Bubnjević došao pred kuću da traži Dejana Tatića, s kojim se ranije sukobio zbog djevojke. Navodno je želio da dobije obrazloženje šta se prethodnog dana dogodilo na proslavi Dejanovog rođendana i zašto širi glasine o njegovoj djevojci. Umjesto Dejana, na vratima kuće ga je dočekao njegov otac Miroslav.