Maloljetnik iz Gacka sa očevog računa skidao novac za internet igrice

Home

Maloljetnik iz Gacka sa očevog računa skidao novac za internet igrice

Policija je na području opštine Gacko evidentirala maloljetnika koji je sa očevog računa u banci skinuo 2.146 KM da bi platio igrice na mobilnom telefonu, potvrdio je načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

Nakon što je otac prijavio da na njegovom računu u jednoj banci nedostaje novac, policija je došla do saznanja da je njegov maloljetni sin igrao igrice na telefonu i da je ušao u jednu aplikaciju koja je zahtijevala plaćanje. 

"U očevom odsustvu sin je iskoristio priliku i skinuo je broj kartice i na taj način je plaćao igrice", rekao je Laketa danas novinarima u Trebinju.

Maloljetnik je mlađi od 14 godina, a, prema Zakonu o krivičnom postupku, te osobe ne podliježu krivičnoj odgovornosti. 

Laketa je ukazao da je jedan od zabrinjavajućih podataka i porast maloljetnika koji su počinili krivična djela.

On je istakao da je u posljednjih sedam mjeseci evidentirano 13 maloljetnika koji su počinili krivična djela, odnosno šest više u odnosu na isti period prošle godine, a 11 maloljetnika kao izvršilaca prekršaja javnog reda i mira, što je za četiri više u odnosu prvih sedam mjeseci 2016. godine.

"Najčešće je riječ o imovinskim krivičnim djelima, te tuči i fizičkom napadu", istakao je Laketa i dodao da je u Trebinju evidentirano i nekoliko maloljetnika koji konzumiraju opojnu drogu.

On je pozvao roditelje da vode brigu o svojoj djecu i da im se što više posvete, napominjući da je policija u prethodnom periodu održala 54 predavanja u školama o temi maloljetničke delikvencije.

"Očito da je to nedovoljno i u narednom periodu ćemo zajedno sa svim nadležnim ustanovama i institucijama više da radimo po ovom pitanju. Roditelji bi trebalo mnogo više pažnje da posvete svojoj djeci, da su u toku šta rade i gdje se kreću", istakao je Laketa.

 

(Izvor: Klix)

Tagovi
Objavljeno: Wed, 23/08/2017 - 22:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top