Malonogometni turnir povodom godišnjice oslobođenja Ćojluka organizuje se 9. jula

Turnir

U organizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalida „511“, a pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa, u četvrtak (9. jula), biće organiziran Malonogometni turnir „Ćojluk“. 

Za razliku od prethodnih godina, zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa, turnir će se igrati samo jedan dan, bit će revijalnog karaktera i učešće će uzeti veterani 511., 503. i 505. brigade, policije i nogometnih klubova s područja općine Bosanska Krupa.

Dvadeset četvrti po redu turnir, u čast velike pobjede boraca i starješina 511. slavne na Ćojluku 10. i 11. jula 1995. godine, održat će se 9. jula. Drugačije od onoga kako su Krupljani navikli, bez prijava ekipa, velikog broja učesnika i vrijednih nagrada.

„Ove godine ništa nije kao prije pa ni obilježavanje značajnih datuma. Tako je i sa godišnjicom oslobođenja Ćojluka koju obilježavamo nizom sadržaja. Odlučili smo da ne prekidamo dugogodišnju tradiciju i da organizujemo turnir ali da sve bude simbolično i što je najvažnije dostojanstveno. Turnir će igrati naši veterani i vjerovatno prijatelji iz Bužima. Preko vikenda ćemo dogovoriti sve detalje“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Malonogometni turnir će se igrati na igralištu Idrinovac, a u slučaju kiše na SRC „Ade“. Okupljanje i otvaranje turnira planirano je u 17.30 sati, a prva utakmica trebala bi početi u 18.00 sati. 

Organizator i pokrovitelj pozivaju sve građane, ljubitelje sporta, vjerne pratioce ovog tradicionalnog turnira, da poprate događaj i na taj način odaju počast svim borcima koji su za slobodnu Bosansku Krupi i BiH dali svoje živote. U isto vrijeme apeluju na posjetioce da se pridržavaju epidemioloških mjera i preporuka nadležnih.