Mamić na suđenju u svom stilu: Hoćete krvi moje?

Home

Mamić na suđenju u svom stilu: Hoćete krvi moje?


Na Županijskom sudu u Osijeku danas je nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću i njegovim suradnicima, bratu Zoranu Mamiću, direktoru HNS-a i bivšem dugogodišnjem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru.

USKOK ih optužuje da su putem transfera igrača iz gradskog kuba Dinamo ukrali 116 milijuna kuna te oštetili državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Na Županijskom sudusvjedoči nogometaš Dejan Lovren. Lovren je, uz Luku Modrića, jedan od ključnih svjedoka.

Nakon sučevog preventivnog upozorenja Zdravku Mamiću, započelo je svjedočenje Dejana Lovrena.

USKOK je potom ustvrdio da je Lovren svjedočcenjem odstupio od prvog iskaza, te su mu ga predočili. Mamić je tada izgubio živce: 'Utječete na svjedoka, sve vas sram može biti', kazao je. Nakon toga je napustio sudnicu, javlja naš reporter Antonio Zavada.

 

 

Naime, Lovren je u iskazu Uskoku rekao da je potpisao aneks u rujnu/listopadu 2009. godine, a danas je rekao da ga je potpisao bitno ranije od 2009., a u rujnu/listopadu 2009. je samo potpisao isti aneks. Uskok mu je potom pokazao aneks i pitao iz koje je godine, nakon čega je uslijedila gore opisana burna Mamićeva reakcija.

USKOK mu je predočio iskaz iz istrage oko otvaranja računa za isplatu novca, na što je Lovren kazao da se zabunio.

Negoduju branitelji Zdravka Mamića. ''Svjedok je nekoliko puta rekao da nije čitao što je potpisivao'', kazali su.

Zbog nedavnog incidenta na sigurnost Zdravka Mamića pazit će nekoliko pripadnika pravosudnih snaga kao i policajci koji će u Osijek stići iz Zagreba

Podsjetimo, Lovren i njegovi roditelji na sud su došli još 14. lipnja, no suđenje je prekinuto.

Za vrijeme iskaza Lovrenova oca Saše, Zdravko Mamić je izazvao incident u sudnici i otkazao punomoć dotadašnjim braniteljima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću, izbačen je s rasprave koja je, zbog svega, i odgođena. Nogometaš, tako, nije ni došao na red za svjedočenje.

Lovren bi na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru, optuženima da su Dinamo oštetili za gotovo 116 milijuna kuna, a državni proračun za 12,2 milijuna kuna, trebao svjedočiti i o nastanku aneksa ugovora s Mamićem.

Zbog nedavnog napada na Mamića, na njega će paziti i osječki ali i zagrebački policajci.

 

(Izvor: N1)

Objavio: Pet, 01/09/2017 - 14:35

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top