Manchester City novom ubjedljivom pobjedom nastavio gaziti ka odbrani titule prvaka

.
Nogometaši Manchester Cityja nastavili su gaziti ka tituli prvaka Engleske nakon što su danas znatno lakše od očekivanog pobijedili Everton u gostima rezultatom 3:0.

Gostovanje kod Evertona, između dvije utakmice polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida, za Guardiolin tim bio je možda i najteži zadatak do kraja ove sezone, a kako su meč počeli s kombinovanim timom, imali su mnogo problema protiv zahtjevnog rivala i mučili su se na početku.

No, u 37. minuti popularni Građani stižu do vodstva. Mahrez je ubacio s desne strane, Gündogan prima loptu u kaznenom prostoru na koljeno, a onda "preko noge" i na vrlo efektan način šalje loptu u mrežu nemoćnog Pickforda za vodstvo svog tima od 1:0.

Prošle su dvije minute, a Gündogan je nakon pogotka upisao i asistenciju, ovaj put za Haalanda, koji iz trećeg dodira na utakmici, iako je bila 39. minuta, pogađa za 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je danas fenomenalni Gündogan i to nakon što je pogodio direktno iz slobodnog udarca u 51. minuti utakmice, nakon čega su Građani mirno priveli meč kraju.

Nakon ove pobjede, City ostaje na prvom mjestu na tabeli sa 85 osvojenih bodova, četiri više od Arsenala. Everton, s druge strane, ostaje na 17. mjestu sa 32 osvojena boda i do kraja sezone ih očekuje grčevita borba za opstanak.

U drugom meču koji je odigran danas Brentford je pobijedio West Ham na domaćem terenu rezultatom 2:0, a pogotke su postigli Mbuemo u 20. minuti te Wissa u 43. minuti.

 

Foto:Arhiv