Marići poklanjaju u nasljedstvo imanje mladom bračnom paru

Bračni par Dragica (69) i Dragan (66) Marić iz Pojezne kod Dervente široj javnosti postali su poznati 2016. godine kada su organizirali vlastitu „sahranu“, odnosno ispraćaj za života na onaj svijet.

Uvjeti iz testamenta

Kako u zajedničkom braku nemaju djece, odlučili su primiti mladi bračni par kojem bi nakon smrti u naslijeđe ostavili svoje imanje.

- Svaki mladi bračni par ima priliku da se javi i prijavi - kaže za „Dnevni avaz“ Dragan.

Napisao je testament u kojem su navedeni uvjeti pod kojima nakon smrti svoju imovinu poklanja.

- Nemamo djece i želimo da bude onako kako piše u testamentu. Trebaju da nas prihvate i žive s nama. Sredio sam kuću za njih, a mi imamo svoju. Mnogo sam novca uložio, imamo sve potrebno za život. Već se javljaju ljudi iz svih krajeva naše zemlje, ali u obzir dolaze samo ozbiljni mladi bračni drugovi - kaže Dragan Marić.

Njegova supruga kaže da bi voljela da pronađu mladi bračni par s kojim bi se družili, provodili vrijeme.

Već za 22. juli naredne godine Dragan je zakazao promociju svoje druge knjige „Moja oporuka“. Na isti dan, ukoliko se pojavi zainteresirani bračni par koji će prihvatiti uvjete iz testamenta, bit će i svečano proglašenje nasljednika.

Dobro se slažu

Dragica i Dragan upoznali su se u Klubu usamljenih u Novom Sadu i zajedno žive od 2000. godine.

- On je prije toga imao dva neuspješna braka, a moj prvi suprug je umro. Zavoljeli smo se na prvi pogled, a kada smo dobili penziju, ovdje smo došli prije 19 godina i lijepo nam je, volimo se, mazimo i pazimo. Dragan je fin čovjek, dobro se slažemo i imamo dosta prijatelja – kaže Dragica pokazujući zid uspomena na kojem su slike Draganovih bivših žena, njihova zajednička,  Titova slika..

Oproštajni govor

Marići su 2016. godine priredili doček medijima u porodičnoj kući. Nakon toga je Dragan na groblju održao oproštajni govor od života.

Zatim su priredili bogatu trpezu u restoranu, gdje je bilo svega u izobilju, a Dragan i Dragica, s crnom kravatom i ružom na kragni, presjekli su torte i podijelili gostima.

 

Izvor: