Marokanac u pritvoru nakon napada i izvršene krađe

.
Osamnaestogodišnji Marokanac uhapšen je u Zenici nakon napada i izvršene krađe nad Zeničankom koje se dogodilo krajem decembra.

Dvojica migranata 26. decembra u jutarnjim satima napali su stariju Zeničanku na Kamberovića polju i nanijeli joj lakše tjelesne povrede te joj tom prilikom otuđili i torbu u kojoj se nalazilo 330 KM i mobilni telefon.

Aldina Alić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, je kazala da su pripadnici PU I uz saradnju s Tužilaštvom ZDK došli do određenih saznanja da je napad izvršio 18-godišnji Marokanac.

"Policijski službenici su locirali i uhapsili državljanina Maroka R. K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Nakon izvršene kriminalističke obrade te prikupljenih dokaza i obavještenja, navedeni je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca predat u nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, na čiji prijedlog je od strane Kantonalnog suda u Zenici određena mjera pritvora prema osumnjičenom", kazala je Alić.