Mašić: Konaković će ostati upamćen po ispunjavanju želja Sebije Izetbegović

Home

Mašić: Konaković će ostati upamćen po ispunjavanju želja Sebije Izetbegović


Povodom nedopustivog verbalnog napada Elmedina Konakovića, premijera Vlade Kantona Sarajevo, na Segmedinu Srnu-Bajramović, zastupnicu Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, samo jer se usudila javno kritikovati njega i njegovu Vladu, Damir Mašić, politički direktor SDP BiH, poručuje premijeru i njegovoj SDA da je krajnje vrijeme da se zaustavi njihova bahata i primitivna politika.

"Podsjećam premijera Konakovića da su on, Novalić i Zvizdić eksponenti politike SDA, koja je glavni grad Bosne i Hercegovine ostavila bez vode i javnog prevoza, Federaciju BiH bez javnih preduzeća, koje su preko noći prodali tajkunima, a državu BiH bez mladih koji masovno odlaze. Umjesto da sa svojom Vladom uradi nešto konkretno za građane Sarajeva, Konaković brutalno napada sve koji se potpuno argumentovano usude uputiti kritiku.

Njega i njegovu Vladu građani Sarajeva će pamtiti po ispunjavanju želja Sebije Izetbegović da od zdravstvenog sistema naprave familijarno-stranačku firmu koja pravi uštede direktno nauštrb zdravlja građana.

Mi, u SDP-u, ćemo nastaviti borbu protiv takve vlasti i vratićemo građanima Kantona Sarajevo ono što im je SDA oduzela.

Prije svega, vratićemo im osjećaj da žive u slobodnom, otvorenom i sigurnom mjestu, a ne u crnoj rupi u koju nas je zatvorila SDA i njihova, skoro pa, trodecenijska vladavina", poručio je Mašić.

 

(Izvor: SDP BiH)

Tagovi
Objavio: Čet, 11/05/2017 - 13:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top