Masovna imunizacija tokom vikenda u USK

.
Kako je u državu stigao veći broj vakcina, došlo je vrijeme da se krene i sa masovnom imunizacijom stanovništva. Tako je danas kantonalni ministar zdravstva Muris Halkić održao sastanak sa direktorima i predstavnicima domova zdravlja gdje su dogovorili konkretne korake

Naime, tokom vikenda će u svim gradovima USK biti održani „Dani otvorenih vrata“ gdje će svi oni koji žele primiti vakcinu to biti i u mogućnosti. Doktori će raditi u dvije smjene, od 8 do 18 sati.

 

Dogovoreno je i da će se građani moći vakcinisati u bilo kojem centru za vakcinaciju u Kantonu, odnosno domu zdravlja, nevezao za njihovo prebivalište. Trenutno USK posjeduje oko 21 hiljadu vakcina, a oko 15 hiljada doza AstraZeneca-e je osigurano za Dane otvorenih vrata. S obzirom da se radi o AstraZeneca vakcinama koje su imale negativan publicitet, ministar je naglasio da građani nemaju potrebu za bilo kakvim strahom, te da je većina zdravstvenih radnika primila upravo tu vrstu vakcine. U domovima zdravlja ističu da će do vikenda sve biti spremno za ovu aktivnost.