fbpx MECA CAZIN: Pokušao bih se baviti politikom, ali jedna osoba ne može mnogo promijeniti (VIDEO)

MECA CAZIN: Pokušao bih se baviti politikom, ali jedna osoba ne može mnogo promijeniti (VIDEO)

Home

MECA CAZIN: Pokušao bih se baviti politikom, ali jedna osoba ne može mnogo promijeniti (VIDEO)


Amel Družanović, poznatiji kao Meca Cazin, svojim video klipovima unosi veselje u bh. domove i često popravi dan svojim šaljivim snimcima. Popularni Cazinjanin, kojeg vole i mladi i stari, razgovarao je za 24h.ba, a intervju Vam prenosimo u cjelosti.

Razgovarao: Ahmed Pašalić

24h.ba: Amele na početku ovog razgovora kaži mi, kakav je osjećaj imati influencu prema mladima? Da li si svjestan svoje odgovornosti u riječima koje prenosiš njima?

MECA: KADA SAM POČEO RADITI TO ŠTO RADIM NISAM BIO NI SVJESTAN KOLIKO ĆE TO USPJETI I ŠTA ĆU POSTATI. DRAGO MI JE I VOLIM TO ŠTO RADIM, TE SVAKAKO SE TRUDIM DA IZBJEGAVAM RIJEČI KOJE NISU PRIGLADNE ZA DJECU JER ZNAM DA ME NJIH NAJVEĆI POSTOTAK GLEDA.

24h.ba: Definitivno se originalnost uvijek isplati. Boli li te činjenica da se na današnjoj sceni, kako medijskoj, tako i YouTube, pojavljuje veliki broj osoba, čija namjera je isključivo clickbait?

MECA: NE OBAZIREM SE PUNO NA DRUGE, ALI PRIMJETIM DA IH DOSTA KORISTI CLICKBAIT KAKO BI PRIVUKLI GLEDANOST. JA SE TRUDIM DA MOJI KLIPOVI BUDU ORGINALNI I DA NASMIJEM DJECU KOJA ME PRATE.

 

24h.ba: Šta se to za pet i deset godina promjenilo na YouTubeu?

RANIJE JE BILO SAMO PAR JUTUBERA KOJI SU SNIMALI, DOK IH JE DANAS BEZBROJ. TAKOĐER, UČESTILE SU SVAĐE MEĐU JUTUBERIMA, KOJE SU UGLAVNOM S CILJEM PODIZANJA POPULARNOSTI.

24h.ba: Šta bi bio da ne postoji internet? Čime bi se bavio, koja je tvoja druga ljubav?

U PRIVATNOM ŽIVOTU JA SAM SVAKAKO ZAPOSLEN, A YOUTUBE JE UGLAVNOM HOBI OD KOJEG SE I ZARADI. DA NIJE INTERNETA VJEROVATNO BIH SE POSVETIO NEKOM SPORTU, JER BILO BI DOSADNO.

​​​​​​

24h.ba: Mladi odlaze, i sam si svjestan da je mnoštvo omladine u inostranstvu. Bojiš li se budućnosti ove države? Da li je najbolje rješenje – trbuhom za kruhom, ili patriotizam ili neki drugi faktor igra bitnu ulogu?

MECA: IAKO NE PLANIRAM OTIĆI, A IMAO SAM I IMAM PRILIKU, TRENUTNO JE, ZBOG SITUACIJE U DRŽAVI ALI I ZBOG VLADE KOJA NIŠTA NE PODUZIMA, NAJBOLJE NAPUSTITI ZEMLJU I RADITI U INOSTRANSTVU. DOK JE VIŠE ENTITETA I PREDSJEDNIKA U DRŽAVI ZA NJU NEMA NAPRETKA.

24h.ba: Da li bi ikada ušao u političke vode? Šta bi uradio kada bi imao političku moć?

MECA: BI POKUŠAO SA POLITIKOM, S CILJEM DA NEŠTO PROMIJENIM ALI MISLIM DA JEDNA OSOBA NE MOŽE PUNO NAPRAVITI I PROMIJENITI.

 

(Izvor: 24sata.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 14/02/2018 - 10:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top