Medijima predstavljen „Program za naše sutra“ nezavisnog kandidata za načelnika Općine Velika Kladuša dr.sc. Jasmina Hušića

press
U Velikoj Kladuši u subotu, 26. septembra održana je press konferencija za novinare na kojoj je predstavljen izborni program nezavisnog kandidata za općinskog načelnika dr. sc. Jasmina Hušića pod nazivom “Program za naše sutra”.


U obraćanju prisutnim medijima, Hušić je kazao da je „Program za naše sutra“ rezultat timskog rada i saradnje sa građanima i građankama Velike Kladuše, privrednim subjektima i privatnicima te da su u program ugrađeni prijedlozi i sugestije, odnosno, prioriteti kojima bi se u narednom periodu trebao baviti općinski načelnik.

Slogan „Program za naše sutra“ oslikava dvije važne ideje, rekao je Hušić. To se odnosi na zajedništvo kroz riječ „naše“ i budućnosti kroz riječ „sutra“. Podijeljen je u nekoliko segmenata, te donosi viziju, strateška opredjeljenja, projekte i strateške ciljeve.

Image
press

Predstavnike medije zanimali su projekti koji su okosnica Hušićevog programa s kojima izlazi pred birače 15. novembra. Od 39 projekata koliko je konkretizirano i tematizirano kroz program, Hušić je kao značajne izdvojio Uprava 4E koji se odnosi na etičnu, efektivnu, ekonomičnu i E – upravu, zatim projekat Zoom koji im za cilj otvoriti javnu upravu građanima, izgradnju poduzetničke zone, iskorištavanje potencijala pećine Hukavica, ali i izgradnja dječjeg parka koji bi najmlađim Kladušanima pored zabave, ponudio i edukaciju.

Dotaknut je i problem migrantske krize s kojom se Velika Kladuša suočava već tri godine. Hušić je kazao da će se u tom dijelu insistirati na uključenosti u procese rješavanja krize, ali u sprezi sa državnom vlasti.

Podsjetimo, na predstojećim izborima Hušića podržava šest političkih subjekata: Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska narodna zajednica–Krajiška stranka (DNZ – Krajiška stranka), Socijaldemokratska partija (SDP), Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA), Kladuška stranka privrednog prosperiteta (KSPP) i Naša stranka (NS).

Image
press

Jasmin Hušić rođen je 1977. godine u Velikoj Kladuši, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu kriminalističkih nauka Univerziteta u Sarajevu, a magistrirao je pravne znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Doktorski rad na temu „Zaštita prava na lokalnu samoupravu, reguliranje i funkcioniranje općina kao jedinica lokalne samouprave u FBiH“ odbranio je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.