Medvedev: Bajden može pokrenuti treći svjetski rat

.
Medvedev je, u intervjuu za Nadanu Fridrihson, objavljenom na njenom Telegram nalogu, objasnio da Rusija sebi ne postavlja nikakva ograničenja

 

Zamjenik predsjednika Vijeća za sigurnost i bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev poručio je da će odgovor Moskve na eventualne udare Kijeva na Krim ili bilo koji drugi ruski region duboko unutar zemlje biti brz, težak i ubjedljiv.

Medvedev je, u intervjuu za Nadanu Fridrihson, objavljenom na njenom Telegram nalogu, objasnio da Rusija sebi ne postavlja nikakva ograničenja i da, u zavisnosti od prirode prijetnji, može da koristi sve vrste oružja, u skladu sa doktrinarnim dokumentima, uključujući i, kako je naveo, "Osnovne principe nuklearnog odvraćanja".

Upotreba nuklearnog oružja

Prema ruskoj nuklearnoj doktrini, Rusija može da upotrijebi nuklearno oružje ukoliko se nuklearno ili druga vrsta oružja za masovno uništenje upotrijebi protiv Rusije ili njenih saveznika, ako dobije provjerene informacije o pokretanju balističkih projektila za napad na Rusiju ili njene saveznike, u slučaju uticaja neprijatelja na objekte od vitalnog značaja za odgovor na nuklearno dejstvo i u slučaju konvencionalne agresije na Rusiju, ako je ugroženo samo postojanje države, navodi TASS.

Treći svjetski rat 

Između ostalog, Medvedev je komentirao i posljednje izjave američkog predsjednika Džo Bajdena (Joe Biden). Napisao je na svom Telegram kanalu da Bajden može u svojoj rasijanosti započeti treći svjetski rat. Dodao je da "progresivna demencija nije prepreka za ponovni izbor za predsjednika SAD."

- Starac Bajden izgleda ide u drugi mandat. Šta je primjećeno tokom prvog, on brka imena, nazive, datume, gubi se u sopstvenoj kancelariji. U garaži svoje kuće čuva tajna dokumenta, potrošio je više od 100 milijardi dolara na zemlju u kolapsu za koju obični Amerikanci ni ne znaju, a sve ekonomske probleme SAD prebacuje na ruske mahinacije. Može da započne treći svjetski rat zbog rasijanosti - napisao je na Telegramu.

Foto: Printscreen