Dječak Meho Beton uspješno podnio 17. operaciju i 98. narkozu

Malo je 14-godišnjeg dječaka Mehu Šabića iz Gračanice, koji je prije dvije i po godine teško stradao u požaru, zvati Meho Beton, Meho heroj. Više je on od toga. Pregrmjeti 17 operacija i 98 puta se probuditi iz narkoze ne bi izdržali ni puno stariji i jači od Mehe.

A on se ne da. Prije pet dana na svjetski poznatoj klinici “Bogenhauzen” u svijetu poznati i priznati stručnjak rekonstruktivne hirurgije bosanskih korijena, prof. dr. Milomir Ninković Mehi je uradio još jedan, dva, tri operativna zahvata. Kako javlja Mehin otac Nedim, ovog puta su urađeni lijeva šaka, lijeva strana vrata i skinuti ožiljci s brade. I opet je Meho sve to stoički izdržao, prenosi Avaz.ba.

Dječaku je 15. jula 2017. godine u velikom požaru u kome je gorjela šupa s benzinom izgorjelo 70 posto tijela, život mu je visio o koncu, a ljekari mu nisu davali niti jedan posto šanse da će preživjeti. 

U nezabilježenoj bitki ljekara na klinici “Klaić” u Zagrebu i klinici ”Bogenhauzen” i zahvaljujući Mehinoj hrabrosti, sada je izvjesno, bitka za život je dobivena. Pobijedili su i ljekari, ali i Mehini roditelji Nedim i Albinka. 

Kada se malo oporavio, Meho je ove godine pošao u 7. razred OŠ “Hasan Kikić” u Gračanici da sustigne drugove u gradivu i uspio.

Sada će se malo odmoriti od silnih operacija i narkoza, pa opet u školske klupe do sljedeće operacije. Hoće da na tijelu bude što manje ožiljaka, da bude lijep k'o slika.

 

Izvor: