Melita Mujadžić, novinar RTV USK dobitnik novinarske nagrade “Emin Huskić”

Početkom marta prošle godine, Kolegij Radio-televije Unsko-sanskog kantona donio je odluku o utemeljenju nagrade za novinare u Unsko-sanskom kantonu.

Nagrada nosi ime ovdašnjeg novinara Emina Huskića, koji je preminuo u pedesetoj godini života, a dodjeljivat će se krajem svake godine za najbolja ostvarenja u radio i televizijskoj produkciji, te printanim medijima u BiH. Ova novinarska nagrada svake će godine biti uručena za najbolja ostvarenja u oblasti bosanskohercegovačkog novinarstva. Prva nagrada, dodijeljena prošle godine, otišla je u ruke novinarke RTV USK, Ajše Pehlić.

Emin Huskić bio je dugogodišnji novinar, urednik i direktor JP Radio-televizija Unsko-sanskog kantona. Iznenada se teško razbolio i u aprilu 2012. godine, na žalost preminuo u 50-oj godini života. U svom bogatom stvaralačkom radu Huskić je radio i sarađivao sa brojnim medijskim kućama u Bosni i Hercegovini i izvan njenih granica, zato su novinari RTV USK utemeljenjem ove nagrade željeli oteti od zaborava lik i djelo kolege Emina Huskića.

Image

Konkurs za nagradu ove godine bio je otvoren do 24. novembra, a od prijava je izdvojena ona najbolja. Dobitnik novinarske nagrade “Emin Huskić” za najbolje novinarsko ostvarenje u toku 2018. godine je dobila Melita Mujadžić, novinar RTV USK. Nagrada je uručena sinoć, na obilježavanju 23. godišnjice rada Kantonalne Radio-televizije. Podsjećamo, Melita Mujadžić je prije nekoliko dana postala i dobitnik ovogodišnje nagrade UNICEF-a za najbolji TV prilog pod nazivom “Prijatelji ne broje hromosome”.