Merkel upozorila Njemce, svijet ide prema 300 hiljada mrtvih

Merkel

KONTINENTALNA Kina zabilježila je u srijedu sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, u odnosu na jedan slučaj dan ranije, izvijestila je nacionalna zdravstvena služba.

Pritom je u sjeveroistočnoj provinciji Jinin, koja se pojavljuje kao potencijalno žarište novog vala zaraze, utvrđeno šest novih slučajeva lokalnog prijenosa koronavirusa, dok je u Šangaju registriran jedan uvezeni slučaj.

U svijetu je do sada zabilježeno više od 4 milijuna i 400 tisuća slučajeva, a broj mrtvih će uskoro proći 300 tisuća. Više od milijun i 600 tisuća ukupno se oporavilo.

Broj preminulih od koronavirusa u SAD-u premašio 80 tisuća

Američki Centar za prevenciju zaraznih bolesti (CDC) objavio je da su u SAD-u dosad ukupno zabilježena 1,422,217 slučaja zaraze koronavirusom, a broj mrtvih iznosi 84.554..

Izvještaj CDC-a odnosi se na zbirne podatke o broju novooboljelih i preminulih od covida-19 u SAD-u u odnosu na dan ranije, pri čemu se napominje da se podaci nužno ne podudaraju s onima koje iznose pojedine savezne države.

Odvojeno, Institut za mjerenje i procjenu zdravlja (IHME) sa sjedištem u Washingtonu objavio je najnoviju procjenu očekivanog broja smrtnih ishoda od koronavirusa do početka kolovoza, po kojoj će od covida-19 preminuti više od 147 tisuća Amerikanaca, što je gotovo 10 tisuća više u odnosu na raniju projekciju.

Kako se ističe u njihovom istraživanju objavljenom u utorak, ograničenja za suzbijanje epidemije u značajnijoj mjeri popuštaju, a upravo se promjene u mobilnosti, testiranju i opuštanju mjera socijalnog distanciranja detektiraju kao ključni pokretači prijenosa virusa.