Mesić: Da vidi svoje spomenike i Tuđman bi ih zaobilazio

Mesić kaže da nije bio pozvan na prošlosedmično otkrivanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, ali i da je bio pozvan, kaže, ne bi došao jer je "plašljiv" i da u spomeniku ne vidi lik Tuđmana.

"Ja sam dosta plašljiv čovjek, a pogotovo navečer. Pitanje je bi li ja izdržao gledajući taj spomenik", komentirao je u svom stilu Mesić.

"Dobro je da se predsjedniku Tuđmanu podigne spomenik, ali je trebalo više kreativnosti, pa i, ako treba, i raspisati međunardoni natječaj", dodaje.

"Pogledajte spomenike koje su mu dignuli, pa da to predsjednik Tuđman vidi, mislim da bi i on svaki taj spomenik zaobilazio", kaže Mesić i dodaje: "

"U svakom slučaju ja ću taj spomenik zaobilaziti".

Milanović ima šanse

Za razliku od mnogih koji misle da, ako se bivši premijer Hrvatske, Zoran Milanović odluči za utrku za Pantovčak neće imati šanse u drugom krugu protiv aktualne predsjednice, Mesić ocjenjuje da hoće.

"Mislim da ima, ona je ušla u kampanju to je jedna notorna kampanja, ali koja se pretvorila u estradu. Estrada je jedno, a ozbiljno rješavanje problema jednog društva je nešto drugo".

Izvor: