Mevlud u džematu Oraščani u Džamiji bosanskih šehida

Prva subota u mjesecu Rebijul-evvelu, mjesecu rođenja Allahova poslanika a.s. u džematu Oraščani je protekla u mevludskoj atmosferi.

Ovaj džemat na čelu sa vrijednim imamom Nedžad ef. Omerovićem, tradicionalno svake godine u ovom mubarek mjesecu, organizira mevludsku svečanost, sa ciljem da se družimo učeći mevlud, salavate, i slušajući besjede o našem voljenom pejgamberu.

Ovogodišnji mevlud, izveli su mektebski polaznici, koji su oduševili džemat, prelijepim izvođenjem mevluda, učenjem salavata, i željom i žarom da svojim mladim milozvučnim glasovima, ukrase noć posvećenu Allahovom miljeniku, Muhammedu a.s.

Dakako, odazvali su se na poziv i imami, koji su svojim dolaskom iskazali poštovanje prema Nedžad efendiji, i dali svoj doprinos u večerašnjem programu.

Nedžad efendija je na kraju svečanosti održao predavanje na temu Koliko volimo i slijedimo našeg pejgambera? ukazavši na to da često se ugledamo na mnoge ličnosti, i oponašamo ih, a Allah nas poziva da za uzora uzmemo našeg Resula.

Nadamo se da će se i drugi ugledati na ovaj mali, ali aktivni džemat, te raznim prigodnim svečanostima u skladu sa svojim mogućnostima, obilježiti mjesec rođenja najboljeg stvorenja.

Image