Mi pobjeđujemo jer ostavljamo srce na parketu!!

Bila je ovo divna subotnja večer u našem gradu Cazinu. Mnogi su odlučili da subotnje veče provedu u gradskoj sportskoj dvorani i sigurno se nisu pokajali. Prvi su na scenu stupili momci iz RK „Krajina“ koji su nakon zimske pauze igrali svoju prvu utakmicu pred publikom u Cazinu i bili su zaista uvjerljivi. Njihov protivnik je bila ekipa iz Lukavca, a naši rukometaši su slavili sa rezultatom 40 : 26 (18 : 12).

Nakon naših rukometaša na scenu su stupili momci iz MNK "Bubamara-Auto Stil i PVC Džaja" Cazin, koji su se u posljednjoj utakmici sezone borili za naslov prvaka u Prvoj futsal ligi – Jug protiv drugoplasirane ekipe na tabeli, ekipe MNK „DiaBIH“ iz Sarajeva. Gosti iz Sarajeva su sa provokacijama počeli i prije samog početka susreta jer su prvo putem saopćenja odlučili da neće uopće igrati ovaj susret da bi se na kraju ipak pojavili na terenu. A sa provokacijama igrači MNK „DiaBIH“ su nastavili i tokom samog susreta zbog kojih su uspjeli zaraditi dva crvena kartona. Na kraju rezultat je glasio 5 : 6 za goste, ali je ekipa MNK „Bubamara-Auto Stil i PVC Džaja“ uspjela postati prvakom zbog boljeg međusobnog omjera.

Na kraju, da podsjetimo sve sportske ekipe koje dolaze u grad Cazin: Naše ekipe ne pobjeđuju zahvaljujući sudačkim previdima ili namještanjem utakmica već zbog toga što u svojim redovima imaju borce poput Ermina, Nerdina, Alena, Halila, Ismira i svih drugih koji svaki put svoje srce ostave na parketu, za svoj tim i za svoj grad Cazin!