Michelle Obama: Na Trumpovoj inauguraciji se nisam mogla ni nasmijati

Bivša prva dama Sjedinjenih Amričkih Država Michelle Obama napisala je u svojoj novoj knjizi kako nije bila u stanju nasmijati se i držati makar lažan osmijeh tokom inauguracije predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, prenosi ABC News.

"Neko iz Barackove administracije je rekao da je izbor Donalda loša percepcija javnosti, da to što je vidjela publika u njemu zapravo ne prikazuje predsjednikove ideale. Zbog toga se na inauguraciji nisam mogla ni nasmijati", kazala je Michelle Obama. 

Također, Obama je opisala i svoju reakciju kada je shvatila da je Trump pobijedio kandidatkinju demokrata Hillary Clinton. 

"Uvijek ću se pitati šta se desilo. Zbog čega ženski birači, kojih ima jako puno, nisu izabrali izuzetno kvalificiranu kandidatkinju, već su umjesto toga izabrale ženomrsca kao što je Donald Trump", napisala je Obama.

Prije toga je kazala za Washington Post kako Trumpu nikada neće oprostiti što je njenu porodicu doveo u opasnost. Naime, Michelle mu ne može oprostiti klevete koje je iznosio o njenom suprugu, a koje se tiču rodnog lista. 

"Donald Trump je svojim glasnim i bezobzirnim aluzijama doveo moju porodicu u opasnost. I to mu nikada neću oprostiti", napisala je Michelle.

Donald Trump prokomentirao je Michelline tvrdnje.

"Ona je dobila puno novca da napiše knjigu, a za to se uvijek očekuje i malo kontroverzi. Ni ja njenom suprugu nikada neću oprostiti šta je učinio vojsci SAD-a", rekao je Trump pred novinarima.