Migranti u Bihaću odbili pokazati dokumente policajcima pa pružili otpor

Dana 06. novembra 2018. godine obavljajući redovne poslove i zadatke, policijski službenici PS Bihać, u mjestu Donji Srbljani uočila je tri lica migranta na magistralnom putom M-14, od kojih je zatražila na uvid identifikacijske dokumente koje posjeduju.

Lica su odbila policijskim službenicima da daju na uvid dokumente te su počeli sa naguravanjem i pružanjem aktivnog otpora policijskim službenicima. Dva lica su lišena slobode uz upotrebu sredstava za vezivanje dok treće lice obzirom da se radilo o djetetu, postupljeno je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima. U toku lišavanja slobode isti su nanijeli lake tjelesne povrede policijskim službenicima koje su konstatovane u Domu zdravlja Bihać.

U Policijskoj stanici Bihać, utvrđen je identitet lica, a radi se o bračnom paru R.M. rođen 1977.godine u Iranu i  Z.B. rođena 1978. godine u Iranu i njihovom četrnaestogodišnjem sinu. O događaju obaviješteno je Kantonalno tužilaštvo koje se izjasnilo da u predmetnom događaju nema elemenata krivičnog djela. Također, policijski službenici obavijestili su i dežurnog sudiju Suda za prekršaje Bihać, koja je naložila policijskim službenicima da događaj ide redovnim putem podnošenjem prekršajne prijave. 

Policijski službenici su protiv dva lica podnijeli prekršajnu prijavu u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru zbog počinjenog prekršaja „Vika, galama, naročito drsko ponašanje i nepostupanje po zakonitom naređenju ovlaštenih službenih lica“, nakon čega su u zakonskom roku otpušteni iz prostorija PS Bihać.