Mijatović nakon sastanka s ambasadorom Norveške: Neophodno je slanje NATO trupa i u Banju Luku, jer mir nema cijenu

.
Također sam ga zamolio da međunarodna zajednica svoje sankcije usmjeri ka kriminalu i korupciji tj. prema režimskim firmama u oba entiteta preko kojih se pljačkaju građani BiH skoro tri decenije, napisao je Mijatović na Facebooku

 

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, komentirao je današnji susret s Olavom Reinertsenom, ambasadorom Kraljevine Norveške u BiH o Siri Andersen zamjenicom ambasadora Kraljevine Norveške u BiH.

Na Facebooku je napisao kako je to bio konstruktivan razgovor.

- Razgovarali smo o trenutnoj političkoj situaciji, ali i potrebi jačeg učešća svih predstavnika medunarodne zajednice. Ambasador Reinertsen je jedan od rijetkih diplomata u BiH koji je aktivno prisutan u svakom djelu BiH na čemu sam mu se posebno zahvalio.

Rekao sam da su nam potrebni fer i korektni izbori 2022. godine i da nam pomogne kako bi obezbjedili skeniranje glasačkih listića i video nadzor, i da će onda na izborima građani BiH dati trajne sankcije retrogradnim politikama.

Također sam ga zamolio da međunarodna zajednica svoje sankcije usmjeri ka kriminalu i korupciji tj. prema režimskim firmama u oba entiteta preko kojih se pljačkaju građani BiH skoro tri decenije.

Iznio sam stav da je neophodno slanje NATO trupa ali ne samo u Sarajevo, Tuzlu i Brčko već i u Banju Luku, jer mir nema cijenu - napisao je Mijatović na Facebooku.

 

 

Foto: Facebook