Mijatović pozvao na otkazivanje sastanaka s Lavrovom: U Istočnom Sarajevu nije bilo zastave BiH

asd
Povodom današnjeg sastanka ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Istočnom Sarajevu oštro je reagirao potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

On je na svom Facebook profilu naveo da je neisticanje zastave naše zemlje prilikom ovog sastanka diplomatski skandal bez presedana.

"Lavrov u Istočnom Sarajevu sa svesrpskom oligarhijom. Naravno, nema zastave BiH. Pozivam Željka Komšića, Šefika Džaferovića i Biseru Turković, da otkažu sutrašnje sastanke sa Lavrovim i otkažu gostoprimstvo. Da sam ja član Predsjedništva ili ministar vanjskih poslova uradio bih to odmah pa šta god da je cijena, ovo je uvreda prema državi Bosni i Hercegovini i diplomatski skandal bez presedana!", naglasio je Mijatović.

Na kraju svoje objave, Mijatović je zaključio da ipak sumnja da će se takvo nešto dogoditi.

"Naravno, velike patriote vi to nećete uraditi jer se ne želite zamjeriti vašem koalicionom bratu Miloradu Dodiku. Pošto već ne smijete to uraditi onda šutite i poklopite se ušima te prestanite sa dnevnim laprdanjima gdje glumite patriote", zaključuje Mijatović.

Podsjećamo Lavrov je danas došao u službenu posjetu našoj zemlji gdje se prvo sastao sa Miloradom Dodikom u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske. Tom prilikom nije istaknuta zastava naše zemlje, što je uobičajeni protokol u takvim posjetama.

Susret sa članovima Predsjedništva BiH i ministricom vanjskih poslova naše zemlje Biserom Turković najavljen je za sutra.

Pogledajte OBJAVU