Milan Tegeltija postaje pravni savjetnik Milorada Dodika

.
Bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i Osnovnog suda u Banjaluci Milan Tegeltija, trebao bi biti novi pravni savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ovo nezvanično saznaju "Nezavisne novine" pozivajući se na neimenovani izvor, a sam Tegeltija nije želio ni potvrditi ni demantovati ovu inforamciju.

 

Simptomatično je, međutim, da je Tegeltija jučer objavio na društvenim mrežama da će se u potpunosti povući iz pravosuđa i da će javnost ubrzo biti informisana o njegovom narednom angažmanu.

 

"Nakon 20 godina provedenih u pravosuđu, tužilačkim i sudijskim funkcijama sutra podnosim ostavku i na mjesto sudije izlazim iz pravosuđa. O mom narednom anganžmanu bićete brzo informisani", objavio je Tegeltija na Twitteru.

 

Podsjećamo, Tegeltija je prije dva mjeseca podnio ostavku na poziciju predsjednika VSTV-a. To je učinio nakon što je objavljen videosnimak na kojem je vidljivo da navodno namješta posao sutkinje sestri bivše članice VSTV-a. Ova afera je u javnosti postala poznata kao "Potkivanje 2". Na tegeltijino mjesto izabran je Halil Lagumdžija, a on se povukao na, kako kaže, zasluženi odmor na Maldivima odakle je putem Twittera svakodnevno komentirao političku situaciju u BiH.

 

Dugo se špekulisalo o narednom Tegeltijinom angažmanu, a po političkim kuloarima su kružile priče i o ambasadorskom mandatu u nekoj od država. Najnovija saznanja o Tegeltijinoj novoj funkciji, ipak, nikog neće začuditi ako se uzme u obzir bliskost sa Miloradom Dodikom s kojim i javno dijeli ideološke stavove.