Miličević odbila rukovoditi sjednicom Vlade FBiH u odsustvu Novalića

Hhh

Sjednica Vlade Federacije BiH, koja je trebala biti održana jutros u Sarajevu, odgođena je zbog odsustva premijera Fadila Novalića.

Zamjenica premijera Federacije BiH Jelka Miličević odbila je jutro rukovoditi sjednicom Vlade FBiH koja je bila zakazana za 9 sati, saznaje N1.

Prema našem izvoru, advokatica Fadila Novalića usmeno je Miličević prenijela poruku premijera da predsjeda sjednicom Vlade, ali je ona tražila pisanu potvrdu.

Umjesto redovne sjednice, kako je saznaje N1, u toku je telefonska sjednica Vlade, kojom rukovodi sekretar.

Jedina točka dnevnog reda je ukidanje stanja prirodne nesreće.

Podsjetimo, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, kao i direktor firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić nakon višesatnog saslušanja zbog slučaja u vezi s nabavkom 100 respiratora iz Kine za FBiH, zadržani su u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu gdje su i prenoćili.

Ranije po nalogu Tužilaštva BiH pripadnici SIPA-e izvršili su pretres više lokacija, među kojima su i prostorije Federalne uprave civilne zaštite, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i firme “Srebrena malina“.