Milorad Dodik očito ne zna drugačije i ponovo vrijeđa: 'Pa on je šovinist i lažljivac'

sa

Predsjednik Republike Srpske i vladajućeg SNSD-a Milorad Dodik nazvao je bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića lašcem i šovinistom nakon što je on u četvrtak u Zagrebu izjavio da je Dodik od političke postao sigurnosna prijetnja.

"Denis Bećirović jednako laže bilo da je u Bruxellesu, SAD, Sarajevu ili Zagrebu, pa se može reći da je u lažima bar dosljedan. Za jednog šovinista Bećirović je poprilično samouvjeren u paušalnim ocjenama i etiketiranju drugih i drukčijih", izjavio je Milorad Dodik.

 

Podsjetimo, Denis Bećirović, član predsjedništva BiH u Zagrebu se u četvrtak odvojeno susreo s predsjednikom Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem, a na konferenciji za novinare na Pantovčaku snažno je osudio istupe i ponašanje Milorada Dodika, o čemu je portal Radiosarajevo.ba već pisao.

Rekao je kako je Milorad Dodik postao sigurnosna prijetnja te ga se mora zaustaviti u njegovim antidejtonskim potezima koje bi se mogle odraziti i na cijelu regiju.

 

"Zanimljivo je da me sigurnosnom prijetnjom naziva čovjek koji ne može skriti svoje šovinističke ispade uključujući ambasadora Srbina sa sastanka u Zagrebu", dodao je Milorad Dodik.

Naglasimo i to da je istupe i secesionističke poteze Milorada Dodika u srijedu u govoru pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih naroda oštro osudio visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt te je pozvao međunarodnu zajednicu da ove prijetnje shvati ozbiljno.

Inače, Milorad Dodik nalazi se i na američkoj 'crnoj listi' sankcioniranih dužnosnika zbog podrivanja Daytonskog mirovnog sporazuma