Ministar Čampara: Edin Gačić je asocijalan tip, teško je pratiti njegovo kretanje

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara potvrdio je u razgovoru da policija na osnovu provjere operativnih informacija pokušava doći do mjesta kretanja Edina Gačića, ali da im problem predstavlja to što je riječ o asocijalnom tipu koji nije mnogo kontaktirao sa okolinom.

"Postoji jako puno operativnih informacija i krim-obavještenja, što od građana, što od operativaca s terena. Sve ekipe su na terenu, provjeravamo svaki detalj. Kompletan njegov profil: život, porodica, s kim je bio u kontaktu, s kim u konfliktu... Provjeravamo koga je kontaktirao preko mobitela, Facebooka... Građani se javljaju, daju nam određene lokacije, tako da šaljemo policajce. Sve informacije koje dobijemo - provjeravamo", kazao je Čampara. 

Navodi da rade u saradnji sa policijom iz Unsko-sanskog kantona, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog.

"Teren Suhodola se još uvijek provjerava. Provjeravamo sve lokacije na koje je prije ubistava dolazio, kako bismo mogli naći poveznicu, uvidjeti kome se javljao, s kim je dobar bio... Problem je što je riječ o asocijalnom tipu, poprilično lucidnom i hladnokrvnom. Provjeravamo također da li je sada s nekim u kontaktu. Jako bi dobro bilo da komunicira s nekim, jer bismo ga lakše našli", istakao je on.

Napomenuo je da su u potragu ujljučeni SIPA, OSA, MUP RS-a zbog entitetskog prijelaza, kao i kantonalni MUP-ovi. 

"U potragu je uključen helikopter, dronovi, ljudstvo i materijalno-tehničke stvari OSA-e. Dronovi danas nisu mogli raditi zbog snijega", kazao je ministar Aljoša Čampara, kako prenosi klix.ba.