Ministar Čampara posjetio ranjenog policajca: Heroj je dobro i sretan kao svi mi

Prvi čovjek Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara je kazao da je posjetio povrijeđenog policajca samo nekoliko metara od mjesta gdje je likvidiran ubica Edin Gačić. On je iskoristio priliku da uputi zahvlanost svima koji su učestvovali u akciji pronalaska čovjeka zbog kojeg je strahovala cijela BiH.

"Otišao sam na mjesto događaja u šumi. Tu se odvijala cijela akcija. Posjetio sam našeg heroja specijalca MUP-a KS. On je lakše ranjen. Ima osmijeh na licu, veseo je i drago mu je da je sve završilo, kao i svima nama. Bitno je da nije bilo težih posljedica za naše specijalce", kazao je Čampara.

On se zahvalio komesaru MUP-a KS Mevludinu Haliloviću, šef Operativnog štaba FUP-a Ensadu Kormanu, načelniku Krim službe Nurudinu Hafizoviću, komadantima Specijalne jedinice MUP-a KS Muhamedu Hasanoviću i Mustafi Selmanoviću, SIPA-i, OSA-i, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i svim MUP-ovim ostalih kantona.


"Na raspolaganju su nam bili dronovi, helikopteri i sva ostala oprema", dodao je.
Čampara je iskoristio priliku da pohvali policijsku solidarnost i sjajnu saradnju tokom ove akcije. Ipak, kako kaže, ostaje tuga i bol zbog gubitka pripadnika FUP-a Mahira Begića koji je ubijen na gnusan način
, kako prenosi klix.ba.