Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske komentirao susret s ministrom sigurnosti BiH: Radončić je iskusan političar

Radončić i Božinović
Nakon sastanka dolazi do razumijevanja između dvije države, rekao je Božinović

avor Božinović, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske i potpredsjednik Vlade, sinoć je gostovao na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT), gdje je komentirao sastanak s Fahrudinom Radončićem, ministrom sigurnosti BiH, održan u ponedjeljak.

Božinović je rekao kako se ovakav sastanak priželjkivao duže vrijeme te je dodao da je s prethodnim ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem imao radni sastanak prije tri godine.

- Nakon sastanka (s prethodnim ministrom), iako sam pokušao objasniti šta se može očekivati na ruti kroz BiH i kako će se postaviti hrvatska policija, zapravo stvari su išle suprotno od tih sugestija i kulminirale su postavljanjem kampa Vučjak na samoj granici s Hrvatskom, što sigurno nije bio znak ni razumijevanja problema niti znak dobre volje prema Hrvatskoj - objasnio je Božinović.

Također, hrvatski ministar je naglasio da bi sada moglo biti više razumijevanja između dvije države.

- Nakon jučerašnjeg (prekjučerašnjeg, op. a.) sastanka, nadam se i uvjeren sam, jer je Radončić iskusan političar, da između dviju država dolazi do razumijevanja o tome šta je stvarna suština problema ilegalnih migracija i da smo tu na istoj zadaći. U konačnici, i ministar Radončić je kazao da je zaštita hrvatske granice i bosanskohercegovački interes. To je nešto što sam više puta ponavljao hrvatskoj i bh. javnosti, ali nekako se to nije čulo svugdje gdje se trebalo i moralo čuti - rekao je Božinović.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske je dodao da Hrvatska shvata probleme s kojima se suočava BiH.

- Mi smo sve vrijeme, iako nismo bili pitani od BiH, shvatali s kakvim se problemima suočava BiH po pitanju migranata i kod naših evropskih partnera smo nekoliko puta postavili temu te rute i lobirali da im se daju određena sredstva. To ćemo sad činiti još učinkovitije, s obzirom na to da sada imamo partnere s druge strane - uvjeren je ministar.