Ministarstvo vanjskih poslova BiH: Uspješna avio repatrijacija

Putnici
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine obavještava javnost da je uspješno završena još jedna avio repatrijacija, nakon višednevne diplomatske aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova, u koordinaciji s ministrom sigurnosti, te drugim nadležnim službama, uz saglasnost predsjedavajućeg Vijeća ministara.

"U ovoj veoma složenoj situaciji kada su svi evropski aerodromi zatvoreni za redovan putnički saobraćaj, Tim za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova BiH, koordinirajući sa Ambasadom Švedske u Bosni i Hercegovini i Ambasadom Bosne i Hercegovine u Švedskoj planirao je polijetanje aviona Fly Bosnia sa 137 stranih državljana (državljani Švedske, Norveške i Danske) na liniji Sarajevo - Stockholm. Istim avionom u povratku u Sarajevo predviđena je repatrijacija 56 državljana Bosne i Hecegovine", saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ovo ministarstvo je prethodno, a na molbu Ambasade Kraljevine Švedske u BiH, pribavilo sve potrebne saglasnosti te za ovaj let izdalo potrebnu dozvolu za prelijetanje i slijetanje aviona kompanije Fly Bosnia, kako za Kraljevinu Švedsku, tako i BiH.