MINISTRI U VLADI USK POSJETILI „ZLATNU JESEN“

zl jesen
Nermina Ćemalović ministrica zdravstva, i Nijaz Kadirić, ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona, posjetili su jučer starački dom „Zlatna jesen“.

 

U pratnji kantonalnih zvaničnika bili su i direktor Opće bolnice dr. Mustafa Avdagić, i direktorica Doma zdravlja Sanski Most dr. Sanda Čekić, koji su ovom prilikom obišli prostor staračkog doma, i obavili razgovor sa rukovodstvom ove ustanove.

Dok se još uvIjek utvrđuju uzroci jučerašnjeg požara, i štete koje su pričinjene, ovom prilikom još jednom je pružena podrška svim uposlenicima doma koji su na adekvatan način zbrinuli sve štićenike, i zahvaljujući kojima je izbjegnuta tragedija većih razmjera.

Obzirom da se ova ustanova već više od dvadeset godina stara o osobama starije životne dobi, pruža različite usluge iz domena socijalne skrbi, te da u njenom okviru djeluje i javna kuhinja koja na dnevnom nivou priprema preko stotinu obroka socijalno ugroženim građanima, još jednom je istaknuta važnost ove ustanove koja svakako zaslužuje podršku šire društvene zajednice.