Relativno mirna noć u Cazinu, vodostaj Mutnice u padu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 109,00 cm, što znači da je i dalje u blagom opadanju obzirom da je u 00:00 sati izmjereno 111,00 cm, a dana 05.02.’19. u 01:00 sati vodostaj je iznosio 132,00 cm.

Policijska stanica Cazin i cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. U cilju obezbjeđenja kvalitetnog pritiska za potrošače, pri kraju je realizacija projekta izgradnje PS Prošići. U samoj pumpnoj stanici su ugrađene pumpe vrhunske tehnologije proizvođača Grundfos, a upravljanje pumpnim postrojenjem je omogućeno i daljinskim putem iz sjedišta Preduzeća. Pumpna stanica je trenutno u fazi testiranja, a zvanično puštanje u pogon se očekuje uskoro.

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 06.02.2019. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:30-11:00 sati Donji Nuhići i
11:30-13:00 sati Ponjevići. 

Iz BIHAMK-a javljaju da se na putevima u BiH jutros saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh, ali vozače upozoravamo na jake udare vjetra. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.