Mirsad Hadžikadić kandidat za Predsjedništvo BiH Koalicije Država posjetio Veliku Kladušu

.
Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2022 Koalicije Država danas (nedjelja, 04. septembar) je zajedno s nekoliko kandidata ove Koalicije posjetio Veliku Kladušu.

Tokom boravka Hadžikadić je s kandidatima obišao kladuški Stari grad, a nakon toga razgovarali su s članovima i simpatizerima stranaka koje čine koaliciju Država.

Image
.

Kako je Hadžikadić kazao osnovni i dugoročni cilj njegovog djelovanja je obrazovanje koje je, po njegovom mišljenju, temelj ekonomski jake i pravedne države. Koaliciju Država čini šest političkih stranaka, Platforma za progres, Nezavisni blok, Zeleni BiH, Posavska stranka, Savez demokratskih snaga i Napredna demokratska stranka, i imaju zajedničke liste za državni i federalni nivo, kao i za većinu kantonalnih skupština, uključujući Kanton Sarajevo i  Unsko-sanski kanton. Nosilac liste za državni nivo  u Kantonu Sarajevo je Senad Šepić koji je prilikom posjete Velikoj Kladuši kazao da u svim izbornim jedinicama Koalicija Država nudi nova i mlada lica koja, kako je istakao su garant zdrave politike i ekonomije.

Image
.

Elvira Selmanović, nositeljica liste za Predstavnički doma Parlamentarne škupštine F BiH za Unsko sanski kanton istakla je da će, ukoliko dobije povjerenje birača naročito inzistirati na boljim uslovima obrazovanja, te na pravedniju i ujednačeniju raspodjelu sredstava sa federalnog nivoa po kantonima.

Image
.

Koalicija Država izbornu kampanju za Opće izbore u BiH 2022  vodi  uz slogan “Red, rad, mir”, koji, kako su kazali danas, nudi viziju drugačije Bosne i Hercegovine, odnosno države koja ima pravedno pravosuđe, jednakost svih pred zakonom, posao i ekonomsko blagostanje, te mir i sigurnost njenih građana.